99 saker att göra innan man dör

Tips på resor och äventyr

Amsterdam

Staden med kanalerna, cyklarna och coffe shops.

 

En fantastiskt härlig och trevlig stad. Jag blev glatt överranskad när vi kom dit.

Och varför åkte vi till Amsterdam - Jo för att boka av punkten 99 - Röka hasch i Amsterdam. Första anledningen var att vi skulle hitta ett marathonlopp någonstans i Europa och tänkte att vi slår två flurgor i en smäll (och Amsterdam martahon skulle vara ett lättsprunget marathon)

Flyg

Vi flög återigen ifrån Gardemoen men nu med "den flygande holländaren" KLM. Det kostade drygt 4 000:- för oss båda tur och retur. Helt ok flygbolag. Varken bra eller dåligt utan tog oss dit vi skulle utan att krascha=)

Hotell

Vi bodde på novotel Amsterdag City. Ett väldigt trevligt 4-stjärnigt hotell en liten bit utanför centrala Amsterdam (2-3km kanske). Detta hotell låg på ca 1200:-/natt men det var absolut värt det. Anledningen till att vi valde detta hotell var just för marathonet. Det var nära till Stadion där start och mål. Många andra marathonlöpare hade tidigare bott där och var väldigt nöjda. Hotellet hade t.o.m pastaparty förr oss hungriga marathonlöpare.

Att göra

Det finns massor att göra i Amsterdam. Eftersom vi hade så knappt om tid och var där och sprang marathon så blev det mest att njuta av staden för vår del. Men det finns många museum och sevärdigheter att göra. Åka båt i kanalen ska vara riktigt bra! Detta är ju definitivt en cykelstad så hyra cykel är det också många som gör. Glöm inte att kolla på den fantastiska arkitekturen i staden. 

Vi gick in på ett sexmuseum som låg i närheten av centralstationen. Kanske inte så mycket att hurra för om man inte tycker om att kolla på snoppar, massa bilder på nakna kvinnor och män i alla dess former i alla dess olika ställningar. Vi tog oss även en snabbis förbi red light district. Mest för att se om det verkligen var tjejer som stod i skyltfönster. Superhemst område som man mådde dåligt av att vara i så vi begav oss därifrån ganska snabbt.

Vi kollade på det som tidigare var världens smalaste hus på singel 7. Hur kan ett hus vara smalare än en dörr?

Coffe Shops

Finns i varje hörn så det är bara att braka och välja. Själva googlade vi runt lite och valde ett som hade fått bra betyg. Vi begav oss dit samma dag som vi hade sprungit marathon. Hett tips - GÖR INTE DET!. Vi hade även delat på en flaska champagne och hade inte rikitg fått i oss så mycket och äta. Man är ganska mör efter loppet och har inte riktitg någon matlust men till coffe shopen skulle vi! 

Vi kom dit. Hade ingen koll på något så de fick hjälpa oss att rulla och hela den biten. Sen satte vi oss och tog några bloss. Vi är tidigare rökare och satt och rökte som en vanlig cigg ungefär. Hett tips- gör inte så! Åh vad dåliga vi blev. Veron blev dålig först och var tvungen att gå ut. Vi bestämde att vi skulle börja gå mot hotellet igen eftersom vi blev rätt dåliga. Under den turen hem så slog mitt om till att jag hörde röster. Jag hade ingen aning om hur högt jag pratade utan jag tyckte att jag pratade jättehögt så jag gick och viskade hela vägen. Jag trodde det kom bilar hela tiden samt att jag fick klaustofobi inne i mataffärer så jag fick glatt vänta utanför när Veron var inne och köpte choklad.

Väl hemma på hotellet ringde vi fnissande ner och beställde roomservice. Nu var vi jättehungriga så vi beställde upp burgare. Vi somnade dock ifrån detta och undrade vad det var för någon som kom och knackade på hotelldörren en halvtimma senare. Man skulle helt enkelt kunna kalla oss för rookies!

 

 

Don´t forgett - Cash is king på många ställen i Amsterdam. Jag hade hört att det inte gick att betala med utländska kort så jag provade helt enkelt på varje ställe vi var på 50% tog inte kort. Detta gällde även matbutiker. 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)