99 saker att göra innan man dör

Tips på resor och äventyr

Dominikanska Republiken

En av våra första resor tillsammans så då var vi så wild and crazy och tog all inklusive. Hittade en sista minuten med Fritidsresor och kom till ett väldigt trevligt Hotell som hette Bahia Principe San Juan Vi har bott på all inclusive tidigare men det här var en av de bättre. Trevlig mat med stor efterättsbuffé och 9 barer med servering av alkohol från kl 10.00 till sent in på natten. Vi betalade ca 21 000:- för båda två för två veckor. Vi bokade detta i december och åkte i janurai så därav det bra priset.

Valuta

Valutan på Dominikanska Republiken är Pesos (DOP). När vi var där (2010) efterfrågade de dock USD och det var det mest gångbara. Både på hotellet och under utflykterna. Eftersom de gärna efterfrågar USD och det man får ut i bankomaten på Dominikanska Republiken är DOP är det bra att ta med sig mycket USD i kontanter. När man är iväg på olika utflykter är det generellt kontanter och då USD som gäller. Ta gärna med 1 USD till dricks. Städerskan, chafförer, guider och serviörer ska ha dricks. 

Tips på utflykter:

Paradise Island

Galen ö som ligger mitt ute i havet och består endast utav sand. På denna underbara ö dricker man rom och snorklar (förstår ju varför de kallar de Paradise Island=)). Kostade några hundra per person, men det var det definitivt värt!

                  

Valsafari

När vi var ute var vädret förskräckligt dock så vi såg tyvärr inga valar och halva båten kräktes. Men vi hade otur att ovädret kom när vi var på väg ut. I vanliga fall så sitter man och solar och dricker rom under tiden som man kollar på valar. Lite trevligare än vår tur.

Baccardi Island

Riktigt mysig ö som man även kan kombinera med valsafarin (vilket vi gjorde). 

          

Ni ser ju hur fantastisk ön ser ut!

Om ni tycker rom är gott så köp med hem!! Den är mycket godare än vanlig sketen Kapten Morgan och galet mycket billigare. 10 USD betalde vi för "en fin" rom.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)