99 saker att göra innan man dör

Tips på resor och äventyr

Island

 

Island var riktigt häftigt...Och regning!'

 

                                   

 

Flyg

Vi flög dit med Norwegien från Gardemoen. När jag tittade på flyg så var det 1000:- billigare/person än att flyga ifrån Arlanda eller Landvetter. Priset slutade på ca 2000:-/person tur och retur. 

Hotell

Finns massa bra hotell på Island och de flesta hotellen ligger centralt i Reykjavik eftersom staden inte är så stor. Vi bodde på Hotel Plaza Central som låg precis vid stora torget. Standarden var sådär och hade vi bokat igen så hade vi nog valt något annat. Frukosten var riktigt dålig. De var dock mycket hjälpsamma när det gällde att boka utflykter. Eftersom vi som vanligt hade dåligt väder så fick vi boka om våra utflykter flera gånger och det var inga problem att göra det. På Island är de vana vid dåligt väder=).

Restauranger

Fish Company - En jättemysig restaurang vid torget. Bra mat och gott vin. Priserna var ungefär som en svensk medelklassrestaurang.

Lebowski bar - Är man ute efter en burgare och vill gå till en skön Pub kan man gå hit. Är man faan av Big Lebowski är detta perfekt! 

"världens godaste korv" ska tydligen vara den man får njuta av i hamnen. Vet inte vad stället heter men det är bara att fråga eller gå ned mot hamnen och ser man en röd kormoj med kö så har ni hamnat rätt. Världens godaste var väl att ta i men den var helt ok.

 

                                           

 

Blå Lagunen - ETT MÅSTE!

Vi började vår semester med att få transfer direkt ifrån flygplatsen till blå Lagunen. Och vilken start på semstern! 40 grader varmt och härligt vatten, poolbar och massage i vattnet. Vid kanten av lagunen fanns det lera som man hade i ansiktet och på kroppen. Man fick en babylen hud efter det=) Ett bra tips är att om man inte vill få tovigt och konstigt hår i några dagar efter så se till att inte doppa det i vattnet. Vi åt lunch på Lava restaurang som var riktigt trevligt. Vi bokade ett helt paket via Reykjavik Excursions. Det som ingick var transfer från flygplatsen till Blå Lagunen, inträde, låna badrock tofflor, ett välkomnskit, 10% i shoppen, en tvårätters på restaurangen samt transfer till Reykjavik. För detta betalade vi ca 1200:-/person.

 

Valsafari 

Nu gjorde vi ett nytt försök att ge oss ut på havet och se valar. Vädret blev tyvärr inte bättre denna gång men dock en större båt. Alltid något! Men äntligen fick vi se valar!! Efter någon timme ute till havs kom den upp till ytan! EN knölval Awsome! Jag blev dock galet illamående och kräktes. (deras spypåsar var f.ö. grillpåsar från sverige där det stod grillat är gott på hm...). Nu var punkt 65 äntligen struken på listan. Kommer säkert göra om det igen men det dröjer nog. Tänk på att ät absolut inte val när ni är på Island! Bojkotta gärna de restauranger som har det på menyn också. Förr kunde man se jättemycket valar på valsafari men idag är det utfiskat så pass mycket att det knappt finns några kvar. Islänningarna själva äter knappt valar utan det är turisterna.

Svårt att få bra bild när båten gungade något fruktansvärt men en lite glimt av fenan.

 

Golden Circle

Också ett måste när man är på Island. Vi hade som alltid dåligt väder men om det hade vart fint hade det nog vart ännumer awesome! Vi bokade detta via hotellet, men det går att boka överallt. Många turistbussar kör denna cirka 30 mil långa slinga, i form av dagsturer som utgår från Reykjavik. I regel inkluderar dessa dagsturer tre huvudsevärdheter: Geysir - Man går på ett fält där det bara bubblar runtomkring av varma källor. Sen får man se den varma källan som sprutar rätt upp var 10:e minut., Þingvellir - Häftig nationalpark där man bla kan se en djup ravin som är mitt emellan den nordamerikanska och euriska kontinentalplattan och Gullfoss - Ett jättestort och häftigt vattenfall..Vi tog en extra tur eftersom det ändå var dåligt väder och besökte även ett värmeverk men det hade kunnat kvitta. Denna resa kostar ungefär 650:-

 

                         

 

        Gullfoss

Rida på Islandshästar

Vädret satte tyvärr stop för denna tur men det är också ett måste när man åker dit så vi får ta det när vi åker dit igen!

Att bara vandra omkring i Rejkjavik är också mycket trevligt!

 

    

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)