99 saker att göra innan man dör

Tips på resor och äventyr

Marathon

42 195 meter!

26 veckor hård träning, ca 800 liter vatten, ett x antal kg pasta, 2 par utslitna skor och 3 skadeuppehåll.

Hade det inte vart för Anders Szalkai hade vi nog inte klarat det här. Han har 6 olika träningsprogram beroende på vilken tid man har valt att klara loppet på. Han har blandat långdistans med kortare distaner som innehållet intervaller, koordinationslopp och löpskolning.  

Och vi blev historiska!

4-5 grader vid start, regn och halvt storm! Vi lyckades pricka in det kallaste Stockholm Marathon* ever. Det var även den kallaste 2 juni på 84 år!
Det blev en kick iallafall. Nu ska vi fasiken klara detta! 5000 bangade redan innan startskottet hade gått, men vi kör. Stod och skakade av kyla tillsammans med flera tusen andra galningar och lyssnade på Euphoria och Stockholm Marathons egna låt Run Run Run som ekade i högtalarna. Behöll paraply och sopsäckar så länge som möjligt för att hålla oss torra och varma.

 Första 4 kilometrarna fick vi använda som uppvärmning eftersom det inte var någon ide att värma upp innan loppet (man blev kall direkt) När vi hade blivit varma i kläderna var det dags för VÄSTERBRON! Första branta backen gick bra och även den sega dryga långa backen till krönet. Gött tänkte vi nu går det bara nerför! HA sa väderguden och gav oss en motvind som heta duga på nervägen=/ Jaja.. Än kändes kroppen fräsch. Tog oss vidare, fanns inte en tanke på att vi skulle vara i mål snart eftersom det var dryga 3 mil kvar. Hade tappat bort både 4.30 haren och 4.45 haren men vi tyckte att vi hade hållt ett rätt okej tempo så de borde ligga i närheten. Då skricker de i högtalarna - Å där kommer 5 timmarsgruppen.. WTF! 5 timmar!! Då jäklar fick vi springa... Ta i en kvart! 

Vi sprang på rätt bra. Kom ut till Gärdet.. Motvind, motvind, motvind! Tog rätt regält på krafterna. Vi delade systerligt på en "gelgrej" vi hade med oss (har tidigare trott att det bara var för nördar) men jäklar vad den funkade. Ny fart i benen igen. Hej vad det gick! De var snart dags för andra stigningen av VÄSTERBRON! Tog det lite lugnt den sista km innan Västerbron. Inte bara för att vila upp kroppen för att orka stigningen utan för den där jäkla motvinden. Vi tog den första branta stigningen lugnt och metodiskt. Sista dryga långa uppförsbacken var seg, men vi klarade det. Vinden i nedförsbacken hade inte avtagit utan vi fick springa i halv storm nedför denna gången med.

Sista milen kändes lång. Så här lång har aldrig en mil känts förut? Vi provade att öka de sista 7 km, men insåg efter 2 att detta inte skulle hålla. Sista 3 km kändes oändliga. Vi hade iallafall sparat på krafterna för att "spurta" inne på Stadion. Hand i hand sprang vi i mål på tiden 4.46.53.

Helgen spenderades hos goda vänner 

*Egentligen heter det nu mer _ASICS_ Stockholm Marathon vilket de påpekar hela tiden (och är det förbannat irriterande) men det skiter vi i. Så så länge inte ASICS hör av sig och kräver att vi skriver dit deras namn för varenda "Stockholm marathon" vi skriver så tänker vi utelämna det. De har även förstört medajen genom att skriva ASICS jättestort på den så att det ser ut som någon reklampryl. Tack för det. Veron var dock på kärring-mode hela resan och skrev därför ett mail där hon påpeka hur ful den var. 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)